Новини компанії
17.04.2012

Тест гальмівних колодок DAfmi INTELLI

 

 

 

Групі підприємств було запропоновано провести порівняльні випробування гальмівних колодок.

Приймати участь у випробуваннях погодилось лише 8 компаній-постачальників, але після закінчення тестування половина з них відмовилася від публікації даних про їхню продукцію. В результаті на фініш вийшли чотири учасники, представлені такими популярними брендами, як SCT (Німеччина), NiBK (Японія), Hankook Frixa (Корея) та DAfmi INTELLI (Україна).

Дослідження проводились в лабораторії Випробувального центру продукції автомобілебудування (м. Москва) спільно з порталом autoparad.ru. Визначали міцність з'єднання накладки з колодкою (тест на відрив), зносостійкість накладок, ступінь їх впливу на гальмівний диск, а також фрикційні властивості.

Що ж дали випробування? Почнемо з тесту на відрив. Усі колодки з великим запасом уклалися в необхідні нормативи. Найбільший резерв міцності (у два рази і більше) зафіксовано у колодок Hankook Frixa та DAfmi INTELLI. По мірі зносу накладок місця розподілилися таким чином: на першому - Hankook Frixa, на другому - DAfmi INTELLI, на третьому - NiBK, на четвертому SCT. Дещо інша картина спостерігається при оцінюванні впливу колодок на гальмівний диск. Тут кращий показник у DAfmi INTELLI (майже нульовий знос). Одним з головних показників, що доводять ефективність гальмівної колодки, є її фрикційні властивості. Дані, що були отримані, порівнювались з областю значень коефіцієнту тертя, що відповідає 0,4-0,45. Її ми позначили, як еталонну. За оцінкою спеціалістів, приблизно такі показники мають оригінальні колодки європейських легкових автомобілів.

Вцілому, всі учасники випробувань показали непогані результати. Кожний бренд має і переваги, і недоліки. Вважаємо, що отримані результати допоможуть автомобілістам у виборі гальмівних колодок, які найбільше підходять для конкретного автомобіля.