Новини компанії
21.02.2018

Небезпека на дорозі - зима і міжсезоння

Вісімдесят відсотків ДТП під час міжсезоння і зимового періоду відбуваються через неуважність водіїв до поганої якості дорожнього покриття і погану погоду. Такі сезони несуть в собі небезпеку через лід, паморозі, чорного льоду, туману, підвищеної вологості. Щоб водій міг справлятися з такими явищами зимового періоду і міжсезоння, йому необхідно знати, де саме таїться небезпека і як побороти її.

Волога і слизька дорога - це не найкращий товариш людини, який знаходиться за кермом. А якщо ще й спостерігається погана видимість через туман - це взагалі катастрофа. У сезон зими водії на дорогах можуть зіткнутися з такими неприємними явищами:

  • 1. Ожеледиця і ожеледь.
  • 2.Непомітне крижане покриття дорожніх шляхів - чорний лід.
  • 3. Снігові замети.
  • 4.Погана видимість на дорозі викликана туманом.

У міжсезоння водії повинні бути дуже пильними і обережними, адже на будь-якому з ділянок шляху вони можуть зустрітися з такими неприємними явищами:

  • 1. Слизькі, обмерзлі дороги.
  • 2. Густий туман - погана видимість.
  • 3. Різка зміна температур.

Варто відзначити небезпека різкої зміни температури повітря. У той момент, коли водій думає, що на вулиці потеплішало і весь лід розтанув, температура може опуститися всього на кілька градусів. На дорозі результат її впливу буде непомітний, а ось слизькість сприяє створенню аварійних ситуацій.

Поради, які допоможуть автомобілісту поводитися на дорозі правильно.

Період міжсезоння та зими є найскладнішими для водіїв. Особливо ця складність проявляється для тих, хто за кермо сів зовсім недавно. Щоб уникнути аварійних ситуацій і завжди тверезо оцінювати ситуацію на дорозі варто дотримуватися таких простих рекомендацій:

  • необхідно завжди уважно стежити за прогнозами синоптиків;
  • потрібно ставити зимову або внесезонную гуму;
  • перед виїздом слід перевірити показник термометра і дорожнє покриття, щоб виявити присутність льоду - зробити це можна постукуванням ноги по дорозі;
  • щоб переконатися у відсутності прихованої небезпеки, слід розігнатися на ділянці дороги, де немає інших транспортних засобів і різко загальмувати - присутність льоду та інших проблем завжди відчувається.

Водій повинен розуміти, що якщо йде дощ - це не означає, що буде тепло, і можливість обмерзання доріг виключається. Досить температурі на кілька градусів впасти, і ожеледиця гарантована. Але є і приємний момент - з цими проблемами постійно борються, використовуючи реагенти проти льоду. Вони допомагають вирішити проблему повністю. Але для повної впевненості у відсутності небезпек на дорозі в міжсезоння і зиму варто перевіряти ситуацію самостійно і стежити за прогнозами синоптиків. Тільки підвищена пильність допоможе водієві уникнути проблем на дорозі протягом зимового сезону і міжсезоння, адже обережність дає свої результати.