Новини компанії
19.07.2012

Країни виробництва та заводи-виробники акумуляторів Bosch

Продовжуючи серію статей про нашого партнера – компанію Bosch, пропонуємо Вам ознайомитись з інформацією про розміщення виробничих потужностей компанії (заводи-виробники, країни виробництва).

Інформація з Декларації про відповідність (сертифікат відповідності)

Головний офіс виробничого підрозділу акумуляторів Bosch "VB Autobatterie Gmbh & Co. KgaA" знаходиться в Гановері (Німеччина).

Виробничі філії:
Бразилія - Сорокаба (Sorocaba)
Германія - Цвікау (Zwickau), Ізен (Isen)
Іспанія - Бургос (Burgos), Гуардамар (Guardamar del Seguar))
Італія - Іссо (Isso)
Китай - Гуанджоу (Guangdong), Шанхай (Pudong Shanghai)
Саудівська Аравія - Даммам (Dammam)
Франція - Саррегуемінес (Sarreguemines), Руан (Grand Quevilly)
Чехія - Чешська Ліпа (Ceska Lipa)

Автомобільні акумулятори Bosch

Трохи історії розвитку акумуляторного напряму в Robert Bosch GmbH.
1922 рік - випуск перших акумуляторних батарей для мотоциклів на заводі у Штутгарті (Stuttgart).
1927 рік - випуск перших акумуляторних батарей для автомобілів з електричним стартером.
У 1960-і роки - випуск автомобільних акумуляторів з революційними нововведеннями (для того часу) - індикатор зарядки батареї і полістироловий корпус.
У 1970-і роки - випуск автомобільного акумулятора з діагностичним роз'ємом для контролю стану батареї, представлена малообслуговувана стартерна АКБ для легкових автомобілів.

У 1980-і роки - представлено автомобільний акумулятор, що повністю не обслуговується, відповідає вимогам DIN 43539; при виготовленні АКБ вперше була застосована свинцево-кальцієва (lead-calcium) технологія.
У 1990-і роки і по теперішній час - випуск акумуляторних батарей, що повністю не обслуговуються (maintenance-free), для усіх типів транспортних засобів, представлена Срібна технологія (Silver), розроблена лабіринтова кришка (Labyrinth system lid), впроваджена технологія PowerFrame.

Вибір автомобільного акумулятора визначається не лише типом транспортного засобу, а ще й кількістю електричних споживачів, що експлуатуються на ньому - штатних і додатково встановлених. Причому другі впливають на вибір у значно більшому ступені, оскільки іноді недостатньо кваліфікована установка негативно позначається на роботі усієї енергосистеми автомобіля і, в першу чергу, на роботі та тривалості експлуатації автомобільної батареї стартера - автомобільного акумулятора.

Для задоволення зростаючих потреб автомобіля у надійному забезпеченні електроживленням з середини 2007 року німецький виробник автозапчастин і автокомпонентів Robert Bosch GmbH запустив у виробництво нові моделі автомобільних акумуляторів:
• для легкових автомобілів, мікроавтобусів, позашляховиків - Bosch S3, Bosch S4 Silver, Bosch S5 Silver Plus, Bosch S6 AGM HighTec
• для магістральних автопоїздів, вантажних автомобілів, будівельної і спеціальної техніки (самоскиди, бетономішалки, автокрани та ін.), міських і міжміських автобусів, інших потужних та великих автомобілів – Bosch T3, Bosch T4 Heavy Duty, Bosch T5 Heavy Duty Extra
• для різної фототехніки (малопотужні скутери, дитячі квадроцикли,спортивні снігоходи, вседорожні UTV, сучасні мотоцикли, гідроцикли і навіть міні трактори-газонокосарки – Bosch M4 и Bosch M6 AGM
• для любителів активного відпочинку, для енергозабезпечення на природі, в кемпінгу, у будиночку на колесах і в якості резервного енергозабезпечення при аварійних відключеннях стаціонарного електроживлення – Bosch L4.

З травня 2010 року Robert Bosch GmbH спільно з JCI запускають виробництво автомобільних акумуляторів призначених для українського ринку – Bosch Standard.

Сучасний автомобільний акумулятор та акумулятор для резервного енергозабезпечення вже є не просто хімічним джерелом струму, а представляє великий набір технологій.

Окрім загальновідомих AGM, Ca-Silver, лабіринтова система кришки, решітка PowerFrame, у конструкції автомобільних акумуляторів Bosch використовуються – клапани, що регулюють, оригінальні пробки, спеціальні методи зварювання пластин і контактів клем, особлива конструкція іонно-проникного сепаратора і деякі інші.
Хоча, як і раніше, його основою є свинцеві пластини та електроліт.

Багатьох покупців автомобільних акумуляторів Bosch цікавить, де виготовляються акумуляторні батареї Bosch, у якій країні. Отже, ми вирішили розмістити на нашому ресурсі перелік заводів, які виготовляють акумулятори Bosch.

Автомобільні акумулятори Bosch серій S3, S4 Silver, S5 Silver plus, S6 AGM Hightec, T3, T4 HD, T5 HDE,що поставляються на український ринок, робляться на наступних підприємствах (за даними сертифікату відповідності):
1. Цвікау, Німеччина (Zwickau)
2. Ізен, Німеччина (Isen)
3. Бургос, Іспанія (Burgos)
4. Гуардамар, Іспанія (Guardamar del Seguar)
5. Саррегуеминес, Франція(Sarreguemines)
6. Руан, Франція (Grand Quevilly)
7. Чеська Ліпа, Чехія (Ceska Lipa)
8. Іссо, Італія (Isso)

Стартерні мотоакумулятори Bosch серій M4 Freshpack, M6 AGM, що поставляються на український ринок, виготовляються на наступних підприємствах (за даними сертифікату відповідності):
1. Хсин Чуанг, Тайвань (Hsin Chuang)
2. Шанхай, Китай (Shanghai)

Далі буде……

Джерело: ТОВ «Роберт Бош»