Новини компанії
28.05.2012

Історія концерну Bosch

Відділ АКБ починає друкувати серію статей про нашого партнера – Представництво Bosch в Україні. Ми спробуємо надати якнайбільше інформації щодо історії компанії Bosch, напрямках її діяльності, а також, звичайно, про акумуляторні батареї ТМ Bosch, їх типах, технологіях, перевагах тощо.

Bosch в Україні
Об’єм продажів корпорації Bosch, штат якої нараховує близько 302,519,000 співробітників, склав 51,5 млрд. евро. Bosch представляє в Україні широкий асортимент високоякісної продукції: від автозапчастин, діагностичного обладнання та електроінструменту до побутової техніки, систем безпеки та промислового обладнання.

Автомобільні технології Bosch
Відділ автомобільних технологій є найбільш важливим напрямком діяльності групи Bosch. Корпорація Bosch являється найбільшим у світі виробником автомобільного обладнання.

Споживчі товари Bosch
Споживчі товари та техніка інженерних комунікацій Bosch представлені слідуючими напрямками: електроінструмент та оснащення, термотехніка, побутова техніка та системи безпеки.

Промислове обладнання Bosch
У цій сфері Bosch пропонує інтегровані системні рішення для автоматизації виробництва, а також пакувальне обладнання, у виробництві якого Bosch – найбільший у світі постачальник пакувальної техніки. Основні компетенції Bosch у цій сфері – пакування рідких фармацевтичних продуктів, складних, налаштованих систем, технологію, що наповнює та запаковує, високоякісне обслуговування та сильну міжнародну підтримку.

Історія компанії

Роберт Бош – засновник компанії Robert Bosch Gmbh

«Я завжди діяв згідно принципу – краще втратити гроші, ніж довіру. Непорушність моїх обіцянок, віра в якість моїх товарів та в моє слово завжди були для мене важливішими, ніж короткострокова вигода»
Robert Bosch

Роберт Бош

Роберт Август Бош (Robert Bosch) народився 23 вересня 1861 року в місті Альбек біля Ульма. Батько Роберта був заможним селянином. Він мріяв про те, що син стане священиком, аптекарем або вчителем. Але той завжди любив щось майструвати. Не випадково, заснована ним в майбутньому компанія отримала назву: «Майстерня точної механіки».

Роберт Бош був не лише засновником відомого підприємства, але й одним з піонерів індустріального розвитку. Його вимогливість до якості винаходів та продукції підприємства завжди мала ціль - задоволення повсякденних потреб споживачів. Все своє довге життя (1861-1942) Бош сповідував верховенство практики над теорією. Називаючи компанію своїм ім’ям, Роберт Бош втілив у ній створені ним цінності, що є актуальними і в наш час. Девізом своєї фірми він зробив слова: «Краще втратити гроші, ніж довіру».

У той час електротехніка знаходилась на стадії зародження, і відомий сьогодні концерн починався з невеликих майстерень, але до початку Першої світової війни Роберт Бош вже був одним з найуспішніших підприємців у Німеччині, чий дохід за рік оцінювався у чотири мільйони марок.

Успіх для нього – це не лише економічний розвиток, а ще й покращення умов для життя та праці. Бош розвивав принципи, що є актуальними і в теперішній час та надають вірний напрямок для розвитку майбутнього. Погляди Боша на організацію виробництва багато в чому випереджали свій час: ще в 1906 він ввів на своїх підприємствах восьмигодинний робочий день, був прибічником свободи торгівлі, виробничого арбітражу.

Протягом всього свого життя Роберт Бош палко вірив в те, що успіх у бізнесі ґрунтується на довірі партнерів та високій якості продукції. З його, на перший погляд, простими девізами: «Продавати краще з кращого», «Задоволення ваших партнерів по бізнесу набагато важливіше за хвилинну вигоду», Роберт Бош перетворив свій невеликий цех у бізнес світового рівня.

Сьогодні, як і раніше, підприємства з маркою винахідника Bosch прагнуть випускати практичну техніку. Фірма продовжує створювати надійні та довгострокові машини, які полегшують людям життя у побуті. Однак завойовувати та виправдовувати довіру клієнтів у наш час – це дещо більше, тому компанія Bosch акцентує свою увагу на дбайливому ставленні до екології та природних ресурсів. Сьогодні це стало ціллю багатьох нововведень компанії Bosch. 100 млн. євро, які щорічно витрачаються на захист екології, не є марними. Це інвестиції у завоювання довіри майбутніх поколінь.

Далі буде……

Джерело: ТОВ «Роберт Бош»