Новини компанії
24.11.2010

Державтоінспекція рекомендує автовласникам підготуватися до зими

За інформацією Гідрометцентру України на території держави з 25 листопада очікується зниження температури, дощі, мокрий сніг. Уночі 25-28 листопада практично у всіх областях зниження температури від 0° до -7°, на дорозі ожеледиця.

З огляду на це Державтоінспекція рекомендує водіям бути уважнішими на дорозі, дотримуватися швидкісного режиму та дистанції, з особливою обережністю рухатися по мостам та естакадах.

Стандартні рекомендації для холодної пори року включають в себе зміну гуми на зимову, перевірку гальмівної системи і світлотехніки, дотримання правил паркування.

Заклик “перевзути” свій автомобіль носить рекомендаційний характер, і робиться це перш за все з метою забезпечення безпеки всіх учасників дорожнього руху.

Водночас, Державтоінспекція нагадує, що п. 31.4.5. ПДР визначено, що шини експлуатованих транспортних засобів повинні мати наступну залишкову висоту рисунка протектора:

  • легкових автомобілів і вантажних автомобілів з дозволеною максимальною масою до 3,5 т - 1,6 мм;
  • вантажних автомобілів з дозволеною максимальною масою понад 3,5 т - 1,0 мм;
  • автобусів - 2,0 мм;
  • мотоциклів і мопедів - 0,8 мм.

Залишкова висота рисунка протектора встановлюється для забезпечення необхідного зчеплення коліс з дорогою і дотримання безпеки дорожнього руху.

Крім того, слід пам'ятати, що шини з різними типами рисунка протектора і різних конструкцій по різному ведуть себе при гальмуванні і маневрі транспортного засобу, тому заборонено використання на одну вісь транспортного засобу діагональних шин спільно з радіальними, ошипованих і неошипованих, морозостійких і неморозостійкіх, шини різних розмірів і конструкцій, а також шини різних моделей з різними рисунками протектора для легкових автомобілів, різними типами рисунків протектора для вантажних автомобілів.

24 листопада 2010 року

Прес-служба Департаменту
ДАІ МВС України