Новини компанії
18.10.2017

Чому вчасно потрібно міняти ГРМ

Від грамотної передачі крутного моменту ременем ГРМ залежить газорозподіл, який є основним процесом при роботі двигуна.

Виходячи з цього, можна виділити дві проблеми, через які водієві потрібно потурбуватися заміною ременя ГРМ:

  • Прослизання;
  • Обрив.

Прослизання ременя ГРМ може виникати через його поганого натягу або потрапляння на нього масла і інших експлуатаційних рідин. В результаті прослизання відбудеться зсув фаз і кута повороту розподільного валу, що призведе до порушення стабільного режиму роботи двигуна: зниження потужності, підвищення витрат палива, перегріву і інших неприємностей.

Обрив ременя ГРМ загрожує водієві ще більш серйозними проблемами. Через порушення роботи двигуна, може статися одночасне відкриття впускного і випускного клапана під удар поршня. У такій ситуації двигуну потрібно капітальний ремонт через деформацію клапанів і поршня.

За ременем ГРМ необхідно стежити і контролювати його стан. Так, як повністю оглядати ремінь перед кожною поїздкою - це дуже складно і недоцільно, краще контролювати термін служби деталі і міняти її, коли він підходить до кінця.

Коли міняти ремінь ГРМ

Однозначно не можна назвати пробіг після якого рекомендується замінити ремінь ГРМ. В інструкції до автомобіля найчастіше вказано приблизний термін експлуатації деталі.Але також слід пам'ятати, що впливати на знос ременя можуть і інші чинники, скорочуючи час до його заміни:

  • Якість деталі.
  • Інтенсивність роботи двигуна.
  • Інші механічні фактори.

Коли міняти ремінь ГРМ прописано в інструкції до автомобіля, але якщо брати усереднені значення, то ресурс даної деталі близько 60-120 тисяч кілометрів.

Важливо: Купуючи машину «з рук» обов'язково уточнюйте у колишнього власника, чи провадив він заміну ГРМ. При цьому краще в наслідок самостійно оглянути деталь або показати її фахівцям, щоб визначити її приблизний знос. Не виключено, що перед продажем машини були «скручені» її показники пробігу, і заміна ГРМ потрібно раніше, ніж зазначено в інструкції до машини.